top of page

Vad avel betyder för oss....

Doodlestars Multigen Australian Labradoodle
Det är alltid människan som inte förstår hunden. Aldrig tvärtom!

Stefan Wittlin

Att ge mer än 100%: Med hela vårt hjärtat, kunskap, tid och kärlek vill vi ge alla våra valpar den bäst möjliga start i ett långt, lycklig och frisk liv.  Vi älskar vad vi gör. Med stort egangemant och intresse är vi sedan många år tillbaka en stolt uppfödare och vill dela med oss den gljäden till våra underbara valpfamiljer! 

Vår uppfödning - vad & hur vi gör

01

Kunskap & Erfahrenhet

Bernd har mer än 35 års erfarenhet. Som utbildad naturläkare komplettera han sitt avelsarbete och långa erfarenhet med certifierade kurser och olika avelsprogram. 

03

Badass Breeder program

Genom åren har vi haft många härliga valpar och lärt känna deras underbara familjer. Trots allt är det viktigt att inte stå still i sin utveckling. Därför har vi valt att vara med i Badass Breeder program. Bara det bästa är tillräcklig bra för oss!

05

ESI (PhD Gayle Watkins), Avidog program

ESI är också en tidigt neurologisk stimulering (Early Scent Introduction). Syftet är att stödja hjärnans utveckling, valpens luktsinne och samtidigt stärka förtroendet. 

Framförallt hundar som senare ska utbildas som terapihund, skolhund eller vårdhund har stor nyttja av detta program.

ESI görs i samma ålder som ENS.

Vi väljer olika dofter eller objekt som valparna kommer att interagera med i sitt senare liv. 

Dofter som användes är t.e.x

  • naturliga dofter (gräs, löv, jord)

  • frukt, örter, grönsaker

  • övrigt (päls från katt, kanin)

02

Puppy  Culture program

Puppy Culture är ett socialiserings- och träningsprogram speciel utvecklat för valpar. Med detta program lägger vi grunden för ett lyckligt hundliv. Det är oerhört viktig att ni som valpens familj fortsätter med valpens socialisering och bygger på det vi har börjat med....

  

04

ENS (PhD C. Battaglia), Avidog program

Early Neurological Stimulation vad detta program kallas är utvecklat inom den amerikanska försvarsmakten för att förbättra deras hundars prestationsförmåga. Målet med programmen är att hunden ska kunna hantera stress lättare och bättre samt att förbättra immunförsvaret. 

ENS görs i tidigt ålder, mellan dag 3.-16. 

Valpar som har varit med i det programmet ska ha:

  • förbättrat hjärtfrekvenz

  • starkare binjure

  • bättre hantering av stress

  • förbättrad immunförsvar

  • förbättrad socialt beteende

06

WALA - Worldwide Australian Labradoodle Association

Wala är våran kennekklubb vi är ansluten till. Vi följer deras hälsoprogram vad gäller vårat avelsarbete. Detta betyder bl. a. röntgen av höfter och armbågar, undersökningar mot diverse sjukdomar så som EIC,  m.m.mm

bottom of page